Direct contact? Bel dan 0235255959

Corona en het familierecht

Corona- virus, wat doet dat met uw gezin?  

In deze tijd zitten veel mensen noodgedwongen thuis. Hele gezinnen zitten samen in een soms kleine woning.  Ouders moeten hun kinderen onderwijzen of erop toezien dat ze hun huiswerk maken. Een ouder die probeert te werken en een conference call moet houden, maar wordt gestoord door de overige familieleden.

Ouders en kinderen kunnen niet naar hun vrienden, naar familie. Pubers die niet op stap kunnen of naar feesten. Die hun bijbaantjes kwijt zijn.

Dit alles kan leiden tot grote frustraties en spanningen in het gezin. Het lontje wordt korter, waardoor iemand wel eens kan ontploffen en daarbij mogelijk te ver gaan. Soms kan het nodig zijn om in zo’n geval Veilig Thuis in te schakelen.

Mogelijk leiden deze problemen er zelfs toe dat mensen besluiten over te gaan tot een echtscheiding. Hierbij kunnen wij u adviseren wat in dat geval de mogelijkheden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de eigen woning, wat moet daar mee gebeuren?  

En dat is dan nog het eigen gezin.

Maar wat te denken over gezinnen die al gescheiden zijn en de kinderen normaal gesproken dan bij de ene ouder verblijven en dan bij de andere ouder. Kan dat nu wel in deze tijd, zeker als een van de ouders een vitaal beroep heeft. Of wat als een van de ouders de coronacrisis aangrijpt om de kinderen niet naar de andere ouder te laten gaan. Wat kun je als ouder dan doen?

Hoe moet er nu omgegaan worden met de vakantieregeling? Moet die worden nagekomen of gelden er nu andere regels?

Of de ouder die alimentatieplichtig is maar stelt dat hij de alimentatie niet meer kan voldoen, omdat hij financiële problemen heeft door de coronacrisis, mag die zomaar stoppen met betalen. Moet de andere ouder daaraan meewerken? Wat kun je in zo’n geval doen?

Mocht u tegen een van  bovenstaande problemen aanlopen of hier vragen over hebben, kunt u ons altijd bellen voor advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *