Direct contact? Bel dan 0235255959
Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Als ondernemer of zzp’er is het van groot belang dat je goede Algemene Voorwaarden hebt en dat je deze op de juiste manier gebruikt. Hopelijk heb je ze nooit nodig, maar ze zijn juist van groot belang als er iets fout gaat. Dan kan het gaan om een afnemer die niet betaald of juist het uitsluiten van aansprakelijkheid als er aan jouw kant iets niet goed gaat.

Wanneer een klant niet betaalt kun je bijvoorbeeld opnemen wat jouw rechten zijn, wanneer kun je tot incasso overgaan. En kan je daarbij rente en kosten mee vorderen (of zelfs je advocaatkosten).

Verder kun je in dat geval opnemen dat jij zelf ook mag stoppen met leveren wanneer de klant niet betaalt. Dat klinkt vanzelfsprekend maar is het niet.

Er kan echter ook iets fout gaan aan jouw zijde: je kan niet leveren of nakomen omdat partijen waar jij afhankelijk van bent ook niet leveren of nakomen. Kan je dan aansprakelijkheid uitsluiten of beperken?

En wat als een klant ontevreden is met hetgeen jij geleverd of gecreëerd hebt? Hoeft hij dan niet te betalen omdat hij het bijvoorbeeld niet mooi vindt? Of moet hij toch betalen want jullie hadden immers een overeenkomst? Deze afspraken kun je allemaal in de Algemene Voorwaarden vastleggen, zodat er duidelijkheid is en je niet met lege handen komt te staan.

Als laatste punt: dan is ook nog van belang hoe en wanneer je de Algemene Voorwaarden van toepassing verklaart. Kleine hint: enkel de Algemene Voorwaarden op je website plaatsen is niet voldoende…

Heb je vragen hierover, neem dan contact met ons op.