Direct contact? Bel dan 0235255959
Désirée Maes

Désirée Maes

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als jurist vastgoed ben ik in 2005 advocaat geworden. In mijn praktijk houd ik mij bezig met verschillende vakgebieden, waaronder huurrecht, appartementsrecht en geschillen met betrekking tot de aan-/verkoop van onroerend goed. Verder ben ik reeds jarenlang werkzaam als adviseur voor het MKB. Ook voor het opstellen van Algemene Voorwaarden voor uw bedrijf kunt u bij mij terecht.

Daarnaast doe ik ook personen- en familierechtzaken, waaronder echtscheidingen, alimentatie, omgang en gezag. Verder doe ik nog arbeidsrecht en strafrecht. Juist het feit dat ik deze verschillende expertises kan combineren, maakt dat ik u op een breed vlak kan bijstaan.

Ik ben een betrokken advocaat en onderzoek bij iedere cliënt waar hij het meest bij gebaat is: de onderhandeling aangaan of toch liever in een procedure trachten het gelijk te behalen. Dat kan per cliënt en per zaak immers verschillen.

Verder ben ik ook maatschappelijk betrokken. Zo ben ik werkzaam als advocaat voor de mensen  van de voedselbank. Ik houd daar een gratis inloopspreekuur en geef mensen advies.

Ook heb ik de De Roze Advocaat opgezet, waarvoor ik een website www.derozeadvocaat.nl heb ingericht. Dit initiatief ben ik begonnen omdat ik in mijn familierechtpraktijk steeds vaker zaken kreeg die gericht waren op het LHBTI (lesbisch, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse): lesbisch ouderschap, transgender, discriminatie enz. Door een aantal nieuwe wetten is het een vakgebied, waarvan specialistische kennis wel een vereiste is en ik heb mij daarin verdiept. Verder is het voor de doelgroep LHBTI prettig als men zich op zijn gemak kan voelen bij een advocaat die niet alleen de expertise heeft, maar ook begrip voor de zaak.

Spreekt Engels en Duits en een beetje Spaans

Desiree Maes heeft in het rechtsgebieden register van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– personen- en familierecht (echtscheiding, ondertoezichtstelling/uithuisplaatsing)
– huurrecht (woonruimte en bedrijfsruimte)
– strafrecht (waaronder jeugdstrafrecht)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

maes@trompenburgadvocaten.nl